Knappe uitoverwinning bij Schalkhaar: 1-3

Columbia en Schalkhaar zijn elkaar in het verleden vaak tegenkomen in de competitie, vooral in de 3e klasse. Maar nu was het toch al weer even geleden, dat we bij elkaar waren ingedeeld, om precies te zijn in het seizoen 2010-2011. Afgelopen herfst bleken de teams redelijk aan elkaar gewaagd, getuige een 0-0 op De Winkewijert. Dit was nu op De Horsterhoek in Schalkhaar niet anders.

 

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Schalkhaar. Helemaal toen de thuisclub al na 5 minuten een strafschop kreeg toebedeeld door de scheidsrechter. David Klopman schoot feilloos raak: 1-0. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Columbia wat meer grip op het spel. Nadat Dylan de Bruin een inzet tot twee keer toe geblokt zag worden, werd de terugspringende bal door Jesse Punt toch tot doelpunt bevorderd, 1-1 na 37 minuten. Deze stand bleek ook de ruststand te zijn.

 

In de 2e helft een gelijk opgaande strijd, Schalkhaar speelde misschien het iets betere voetbal, maar Columbia was efficiënter in het benutten van de kansen. Dit bleek uiteindelijk doorslaggevend te zijn. Middenvelder Rick van Lohuizen ontpopt zich de laatste weken tot een echte goalgetter. In de 59e minuut schoot hij de geelzwarten op voorsprong vanaf de hoek van het strafschopgebied (1-2). En in de 76e minuut rondde hij een uitstekende voorzet van Jan Lemmerman met het hoofd af (1-3). Daarna was de wedstrijd gespeeld en kon Columbia de 3 punten mee naar Apeldoorn nemen.

Foto's van de wedstrijd; klik HIER

Door deze overwinning doet Columbia goede zaken in zowel de totaalstand als ook in de 3e periode. Op de ranglijst rukt de geelzwarte brigade op naar de 5e plaats met nog een inhaalwedstrijd tegoed (39 punten uit 23 wedstrijden). In de 3e periode stijgt Columbia naar de 2e plaats (14 uit 7) achter Voorwaarts, dat reeds de 2e periode in zijn bezit heeft en dus niet meetelt in deze stand.

 

Donderdagavond 16 mei wordt thuis de inhaalwedstrijd tegen MVV ’29 gespeeld, deze hoort nog bij de 2e periode. Daarna volgt er zondag 19 mei opnieuw een thuiswedstrijd, nu tegen SDC ’12 en op zondag 26 mei de laatste wedstrijd, uit bij Overwetering. Deze beide wedstrijden horen wel bij de 3e periode.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Randall Diks, Marcel de Jong, Danny Koorevaar, Erik Nammensma, Stefan Derksen, Boy Nuesink, Rick van Lohuizen, Jan Lemmerman, Dylan de Bruin, Jesse Punt (72. Mischa Hendriksen).