Gelijkspel bij Apeldoornse derby: 2-2

Dit seizoen telt Apeldoorn slechts 2 tweedeklassers, WSV en Columbia. Dit zijn altijd echte derby’s waarin voor elke meter gestreden wordt. Ondanks dat Columbia het hele seizoen al een stuk hoger op de ranglijst staat als de club uit De Maten, wil dat voor de derby niets zeggen: dit zijn altijd wedstrijden op zich. De geelzwarten wonnen de eerste wedstrijd op De Winkewijert afgelopen herfst met 3-1, maar wisten al van te voren, dat het nu niet zo gemakkelijk zou gaan. WSV is in de loop van het jaar beter gaan presteren en is thuis altijd een moeilijk te kloppen ploeg.

 

Het werd een onderhoudende tweestrijd, waarin beide teams weinig voor elkaar onder deden. De eerste 25 minuten waren duidelijk voor Columbia, maar daarna kwam WSV beter in de wedstrijd. In de 28e minuut wist Damian Echter voor de gasten de 0-1 op het scorebord te zetten. Maar lang duurde de voorsprong niet, in de 36e minuut wist Jeffrey van Amersfoort voor WSV de gelijkmaker aan te tekenen: 1-1. De Voorwaarts-bewoners leken zelfs met een voorsprong de rust in te gaan, toen net voor de pauze een penalty werd toegekend aan de zwart-witten: Leroy de Boer was echter opnieuw in blakende vorm en stopte deze penalty. Ruststand derhalve 1-1.

 

Na rust een zelfde beeld als ervoor. Columbia kwam iets beter uit de kleedkamer, maar al gauw ontstond er een spannende en gelijkwaardige partij met kansen over en weer. Leroy de Boer was weer sterk met een paar goede reddingen en Columbia had ook een strafschop kunnen krijgen, toen een duidelijke overtreding binnen de zestien op een geel zwarte aanvaller niet als zodanig weer beoordeeld door de scheidsrechter. Een vlammend schot van Rick van Lohuizen, die al in de 1e helft de geblesseerde Boy Nuesink was komen vervangen, werd door de keeper van WSV gestopt. In de 82e minuut leek de thuisclub toch met de winst aan de haal te gaan. Een corner van Burak Tekay verdween in een keer in het doel (2-1). Maar Columbia zette en tandje bij en 3 minuten later kopte Stefan Derksen de gelijkmaker binnen (2-2). Zo bleef het in de resterende minuten ondanks 2 vrije schoppen van WSV op de rand van de zestien. Een eindstand van 2-2 waar uiteindelijk beide ploegen wel genoegen mee konden nemen. Het was een spannende en onderhoudende pot voetbal geweest. Columbia veroverde, mede door het verlies van ATC ’65, hiermee de eerste plaats in de 3e periode.
Stand in de 3e periode:
1. Columbia 5-11;
2. Voorwaarts 5-10;
3. WSV 5-10;
4. Bon Boys 5-10;
5. ATC’65 5-10;

Foto's van de wedstrijd: HIER & HIER

Het volgende weekeinde is het Pasen en wordt er op maandag 2e Paasdag gespeeld. Columbia speelt dan thuis tegen Achilles ’12 uit Hengelo. Aanvang: 14:00 uur.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Rendall Diks, Marcel de Jong, Danny Koorevaar, Erik Nammensma, Stefan Derksen, Boy Nuesink (26. Rick van Lohuizen), Roger Oonk (79. Mischa Hendriksen), Damian Echter, Leon de Bok, Dylan de Bruin.