Columbia wint ook uit bij ATC'65: 1-3

Foto via Facebook ATC'65Voor de 3e opeenvolgende keer wist Columbia een wedstrijd te winnen. Helaas telde deze wedstrijd nog mee voor de 2e periode en niet voor de 3e periode, waarin de geelzwarten nog ongeslagen zijn en 7 uit 3 hebben.

 

Het eerste gedeelte van de wedstrijd op Sportpark Slangenbeek was duidelijk in het voordeel van de thuisclub. ATC ’65 had het meeste balbezit en kreeg ook de betere kansen. Columbia kon hier slechts een vrije schop, die eindigde op de paal, tegenover stellen. Toch slaagden de bezoekers erin om de score te openen. In de 33e minuut schoot de mee opgekomen Rendall Diks de bal hoog op het Hengelose doel. Via de onderkant van de lat belandde het schot precies achter de doellijn op de grond (0-1). Met deze stand gingen we ook aan de thee.

 

De 2e helft was iets meer gelijkwaardig. Columbia kreeg wat meer veldoverwicht, ook al bleef ATC ’65 ook regelmatig gevaarlijk. Maar in plaats van dat de gelijkmaker viel, scoorden de Apeldoorners opnieuw. Na 70 minuten brak Damian Echter op links door en schoot op het doel, via de keeper kwam de bal voor de voeten van Dylan de Bruin, die feilloos de 0-2 aantekende. Nauwelijks 5 minuten later was de wedstrijd definitief beslist: Leon de Bok scoorde de 0-3. Het enige wapenfeit daarna was dat ATC ’65 in de 85e minuut nog een tegendoelpunt maakte: Jasper Scholten zorgde voor de eretreffer: 1-3. Dit was tevens de eindstand. Opnieuw een prima zege voor Columbia, dat in een goede flow zit en hierdoor naar de 5e plaats op de ranglijst stijgt.

 

Komende zondag 7 april speelt Columbia weer thuis op De Winkewijert. De tegenstander is dan Barbaros uit Hengelo, dat op de 3e plaats staat. Aanvang 14:00 uur.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Rendall Diks, Marcel de Jong, Danny Koorevaar, Erik Nammensma, Stefan Derksen, Boy Nuesink, Rick van Lohuizen (72. Mischa Hendriksen), Damian Echter, Leon de Bok (81. Nick van den Berg), Dylan de Bruin (76. Jesse Punt).