Verdiende overwinning voor Columbia

Het was een aantal weken geleden dat Columbia het zoet van de overwinning mocht proeven. Maar bij het bezoek van het Enschedese FC Suryoye-Mediterraneo was het weer eens zover. Deze overwinning was zeker verdiend, omdat de geelzwarten vooral de tweede helft de betere ploeg waren met ook de meeste kansen.

 

Een gure wind stond over het veld, maar het was gelukkig droog. In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar redelijk in evenwicht. Het was een boeiend gevecht, waarbij vooral op het middenveld met veel inzet gestreden werd. Er waren kansjes over en weer, maar gescoord werd er niet.

 

Na de rust zou dat snel veranderen. In de 50e minuut openden de gasten door Job ter Horst de score (0-1). Hierna nam Columbia het initiatief. Roger Oonk scoorde 7 minuten later reeds de gelijkmaker (1-1). De thuisclub bleef aandringen op het Enschedese doel en in de 64e minuut kreeg Columbia een penalty.

Aanvoerder Danny Koorevaar belastte zich hiermee, maar de keeper stopte zijn inzet. In de periode daarna waren de Apeldoorners nog 2x dicht bij een doelpunt, maar de bal werd even zoveel keer van de doellijn gehaald. Toch kwam Columbia op voorsprong. In de 82e minuut rondde Dylan de Bruin een voorzet af (2-1). In de resterende tijd werd het nogal hectisch en onvriendelijk op het veld. Bij een opstootje kreeg Roger Oonk de rode kaart voorgehouden en een FC Suryoye-speler geel. Toch kwamen de bezoekers niet met 11 man aan de eindstreep, want ver in de extra tijd kreeg Samir van Pieterson de 2e gele kaart en kon hij ook vertrekken. Columbia hield de voorsprong vast en won zodoende verdiend met 2-1.

Foto's van de wedstrijd gemaakt door Sandra van Dam, klik HIER

 

Volgende week zondag 24 maart a.s. staat er weer een uitwedstrijd op het programma. Columbia gaat dan op bezoek bij MVV ’29, Sportpark Frielink, Almeloseweg 145, 7615 NA Harbrinkhoek. De aanvang is om 14:00 uur.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Rendall Diks, Marcel de Jong, Danny Koorevaar, Erik Nammensma, Stefan Derksen, Boy Nuesink, Roger Oonk, Damian Echter, Leon de Bok (87. Nick van den Berg), Dylan de Bruin (90. Jesse Punt).