Winst voor Columbia in stadsderby

De derby op Sportpark De Winkewijert tussen de 2 Apeldoornse tweede klassers viel duidelijk in het voordeel van Columbia uit. Vooral in het eerste half uur was de thuisclub veel sterker dan WSV. Op de ranglijst liep Columbia uit naar een voorsprong van 8 punten op de Matenaren. Columbia staat 6e met 18 punten uit 11 wedstrijden, WSV staat op de 11e plaats met 10 punten uit 11 wedstrijden.

 

Nog net binnen de eerste 10 minuten lag de bal al in het WSV-doel. Een vrije schop vanaf rechts werd door Marcel de Jong met zijn hoofd tot doelpunt gepromoveerd (1-0). De geelzwarten hadden vervolgens gedurende een groot deel van de 1e helft het beste van het spel. Ondanks enkele kansen werd de score niet verhoogd, waardoor we gingen rusten met een 1-0 stand.

 

Na de rust kwam WSV iets meer in balbezit. De Columbia-verdediging zat echter goed in elkaar en gaf weinig kansen weg. De thuisclub nam langzaam maar zeker weer het heft in handen en de beslissing viel toen Damian Echter werd vastgehouden in het strafschopgebied en de uitstekende 21-jarige arbiter Jonathan van Dongen uit Nijmegen naar de stip wees. De overtreding werd weliswaar buiten de 16 meter ingezet, maar doorgezet er binnen en daar staat maar één straf op: penalty. Damian Echter verzilverde deze zelf en tilde de stand naar 2-0. Columbia speelde vanaf dat moment een gewonnen wedstrijd en breidde de score zelfs nog uit toen Damian Echter in de 82e minuut opnieuw scoorde: 3-0. De bezoekers konden in de 89e minuut nog de eretreffer aantekenen. Jeffrey van Amersfoort zorgde voor de 3-1. Dit werd tevens de eindstand.

 

Een verdiende zege van een goed spelend Columbia met een jonge talentvolle scheidsrechter, die ondanks de extra beleving, die bij een derby als deze hoort, de wedstrijd stevig in de hand had en vooral door zijn ijzersterke conditie steeds bovenop het gebeuren zat. Na de wedstrijd werd er in een overvol clubhuis onder het genot van DJ ConNalez de overwinning gevierd. Ook veel WSV’ers bleven en genoten toch nog van een gezellig slot na een voor hen teleurstellende middag.

 

Komende zondag 16 december de laatste ronde voor de winterstop. Columbia speelt een uitwedstrijd bij Barbaros, Sportpark Veldwijk, Kuipersdijk 46 a, 7552 BJ Hengelo. LET OP: de wedstrijd begint om 14:30 uur!

 

Opstelling: Leroy de Boer, Randall Diks, Marcel de Jong (83. Jan Lemmerman), Danny Koorevaar, Erik Nammensma, Stefan Derksen, Boy Nuesink, Roger Oonk, Damian Echter, Dylan de Bruin, Leon de Bok (77. Jesse Punt).