Columbia begint seizoen met overwinning

verslag1eColumbia kan met een goed gevoel terugkijken op de seizoenstart. Evenals vorig jaar beginnen we nu ook weer met een overwinning. In de eerste wedstrijd zijn de punten altijd extra belangrijk, of je doet bovenin mee of je loopt direct achter de feiten aan.

 

Beide elftallen hielden elkaar gedurende de wedstrijd redelijk in evenwicht. De thuisclub was de enige, die een kans tot een doelpunt promoveerde. In de 23e minuut rondde Dylan de Bruin met een goed schot een aanval af, nadat de keeper een kans voor Leon de Bok nog weer het veld in kon ranselen (1-0). Daarna bleven de teams beurtelings de aanval zoeken, in de 40e minuut voorkwam een uitstekende redding van Leroy de Boer de gelijkmaker. De ruststand was 1-0 voor Columbia.

 

In de 2e helft probeerden de gasten met verzorgd en technisch spel het doel te vinden. Columbia stelde hier een flinke dosis vechtlust tegenover. De stand bleef nog steeds op 1-0 staan. Beide trainers voerden enkele wissels uit, maar de teams bleven gewaagd aan elkaar en kregen over en weer een paar mogelijkheden, die niet werden benut. Columbia-keeper Leroy de Boer onderscheidde zich opnieuw met enkele goede saves. De slotfase werd nog erg hectisch, in de ruim bemeten extra tijd kreeg Bon Boys nog enkele corners en vrije schoppen te nemen, maar Columbia wist de 1-0 voorsprong vast te houden. De opluchting was na afloop groot, maar de eerste 3 punten waren binnen.

Volgende week brengt Columbia een bezoek aan Voorwaarts Twello, Sportpark De Laene, Kerklaan 2a, 7391 AN Twello. De aanvang van de wedstrijd is om 14:00 uur.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Mischa Hendriksen, Marcel de Jong, Danny Koorevaar, Erik Nammensma, Rendall Diks, Boy Nuesink, Damian Echter, Stefan Derksen (87. Nick van den Berg), Leon de Bok (74. Jan Lemmerman), Dylan de Bruin (63. Berry de Jong).