Ook DCS wint bekerwedstrijd van Columbia

verslag1eColumbia verlaat het bekertoernooi na de 3 poulewedstrijden met 0 punten. In de derde wedstrijd werd bij DCS in Zevenaar een 2-0 nederlaag geleden. De geelzwarten waren na 2 verliespartijen reeds uitgeschakeld, maar DCS kon bij een overwinning nog de 2e plaats bereiken en zo doorbekeren. Bovendien speelde nog het leuke detail mee, dat DCS vorig seizoen nog door de huidige Columbia-trainer Willem Mulderij werd getraind.

 

De thuisclub, na het kampioenschap van dit voorjaar nu uitkomend in de 2e klasse I, had wel het meeste balbezit, maar veel leverde dit niet op. Het enige noemenswaardige wapenfeit van Columbia in de 1e helft was een kans voor Jan Lemmerman, zijn inzet bij de 2e paal ging echter net naast. De toeschouwers genoten van een stralend zonnetje op Sportpark Hengelder, maar werden door de acteurs op het veld niet verwend. De rust brak aan bij een 0-0 stand.

Ook na de hervatting grotendeels hetzelfde spelbeeld. Het thuispubliek veerde in de 66e minuut op toen DCS de 1-0 scoorde. Eén minuut voor het einde van de partij viel nog de 2-0, maar dit was slechts voor de statistieken. DTS’35 Ede wint deze groep en DCS veroverde de 2e plaats. Beide ploegen mogen verder bekeren. Lunteren en Columbia zijn de afvallers.

 

Volgende week zondagmiddag 23 september begint de competitie weer. Columbia speelt de openingswedstrijd thuis op De Winkeweijert tegen Bon Boys uit Haaksbergen. De aanvang is zoals gewoonlijk om 14:00 uur.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Marcel de Jong (82. Erik Nammensma), Danny Koorevaar, Mischa Hendriksen (70. Roger Oonk), Rendall Diks, Boy Nuesink, Jan Lemmerman, Damian Echter, Stefan Derksen, Jordy Weijland (71. Nick van den Berg), Leon de Bok.