Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Columbia wint 1e bekerwedstrijd met 2-1 - [Archief]

Dit artikel is gearchiveerd. De inhoud is niet langer relevant.

Columbia speelt voor de beker in een poule met DCS, FC Horst en Bennekom. De eerste wedstrijd was thuis op De Winkewijert tegen een oude bekende, DCS uit Zevenaar. Twee personen uit de huidige Columbia-selectie zagen veel bekende gezichten, trainer Willem Mulderij zorgde enkele jaren geleden voor promotie naar de 2e klasse met DCS en verdediger Mark Berendsen was vele jaren aanvoerder van het team uit Zevenaar, totdat hij afgelopen zomer de overstap waagde naar Columbia.

Onder een stralend zonnetje begonnen beide elftallen aan de wedstrijd. In de eerste helft was het spel van de thuisclub van matig niveau, ook al was er veel balbezit. DCS zorgde in de tegenaanval voor een paar goede kansen, maar het duurde tot 8 minuten voor rust voor het ook werd uitgedrukt in doelpunten. De assistent langs de lijn stak zijn vlag op, maar de arbiter liet doorvoetballen en zo werd de 0-1 een feit. Dit werd tevens de ruststand.

Na de hervatting kwamen de geelzwarten iets beter in hun spel en creëerden enkele goede aanvallen. In de 68e minuut mocht Maikel Lange een vrije schop nemen aan de rechterkant van het veld. De laag ingeschoten bal, werd door alle inlopende spelers gemist en zo verdween het leder rechtstreeks in het doel (1-1). In de 77e minuut een aanval over de linkervleugel, Dylan de Bruin zette de bal voor en Maikel Lange kon, midden voor het doel staand, afronden (2-1). In de slotminuten probeerden beide teams nog verandering in de score aan te brengen, maar dit lukte niet meer. Zo werd de eindstand 2-1. Toch een goede start voor Columbia, in ieder geval een overwinning, zonder echt geweldig te voetballen.

Sandra van Dam heeft weer foto’s geschoten.

De tweede wedstrijd in de groep wordt volgende week zaterdag 11 september om 14:30 uur gespeeld bij FC Horst op Sportpark De Adelaar, Buitenbrinkweg 68, 3853 LZ Horst.