Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Columbia scoort er lustig op los: 5-3 winst - [Archief]

Dit artikel is gearchiveerd. De inhoud is niet langer relevant.

Na de onverdiende nederlaag in de extra tijd vorige week kreeg Columbia deze week de kans tegen hekkensluiter BVC ’12 om weer eens de 3 punten binnen te halen. Dit lukte prima, het publiek was, ondanks de gure wind, de
grote winnaar op De Winkewijert, want zij kregen maar liefst acht doelpunten te zien.

Het begon al snel, er was nauwelijks 2 minuten gespeeld, of de bal lag al voor de eerste keer in het net. Maikel Lange was de maker van dit doelpunt: 1-0.
De bezoekers waren beter dan hun stand op de ranglijst deed vermoeden, zij verstopten zich geenszins en maakten er zo een open wedstrijd van. Dit resulteerde in de 14e minuut in de gelijkmaker door een inzet van Dominique Scholten vanaf de linkerkant (1-1). Hierna was de thuisclub weer aan de beurt. Leon de Bok kreeg de bal rond de penaltystip voor zijn voeten en bedacht zich geen moment: 2-1 na 19 minuten. Na wat kansen over en weer leek met deze stand de rust te worden gehaald, maar bij BVC ’12 dachten ze hier anders over. In de 44e minuut trof een schot van net buiten de 16 doel:
2-2 door Sander Arts. Met deze stand ging men aan de thee.

Na de hervatting begon Columbia met een veldoverwicht. Dylan de Bruin deed in de 52e minuut van zich spreken door een uitval door het centrum doeltreffend af te ronden: 3-2. De geelzwarten kregen vervolgens nog een paar mogelijkheden, die net naast het doel gingen. In de 60e minuut werd Levi Opdam gevloerd en wees de scheidsrechter naar de stip. Maikel Lange wist de strafschop feilloos te benutten: 4-2.
De gasten probeerden nog iets aan de achterstand te doen, maar het was opnieuw Columbia dat scoorde. Een voorzet van rechts van Levi Opdam kon niet goed worden verwerkt door de keeper en Dylan de Bruin was er als de kippen bij om te scoren (5-2) in de 72e minuut. Toch moest de mooiste goal van de middag nog vallen. Na 79 minuten haalde aanvoerder Niek Sebens van BVC ’12 vanaf het middenveld uit en de bal verdween boven in de hoek: 5-3. Columbia wisselde hierna nog 3 keer en speelde beheerst de wedstrijd uit. Een verdiende overwinning voor de geelzwarten, die hierdoor stegen op de ranglijst naar de 6e plaats.