Wedstrijdverslag

Columbia 2 pakt door en wint ook van Schalkhaar 2 - [Archief]

Dit artikel is gearchiveerd. De inhoud is niet langer relevant.

Op zondag 17 oktober 2021 stond voor Columbia 2 de eerste uitwedstrijd op het programma. Op Sportpark De Horsterhoek was Schalkhaar 2 de tegenstander. Aftrap 10:30 uur.

Na de mooie overwinning van vorige week, kon Columbia de borst weer nat maken voor een lastige uitwedstrijd tegen Schalkhaar. In de eerste helft was de krachtverhouding gelijkwaardig. Over en weer kleine kansjes. Door een inschattingsfout van de Columbia keeper wist Schalkhaar wel te scoren. Ruststand 1-0.

In de tweede helft werd het als snel gelijk, wederom door een inschattingsfout nu door de keeper van Schalkhaar wist Philip te profiteren (1-1). De wedstrijd bleef ook in het tweede bedrijf gelijkwaardig, over en weer kansjes. De wedstrijd leek ook in een gelijkspel te eindigen, dit was ook het juiste spelbeeld van de wedstrijd. Gelukkig weten we inmiddels dat deze groep Columbianen niet zomaar opgeeft. Ver in blessuretijd wist Philip er alleen van door te gaan en hij gaf de bal aan de mee gestormde Yoran en hij kon de bal gemakkelijk binnen schieten. Een vreugde explosie volgde! Even werd het nog spannend, omdat de grensrechter een overtreding had gezien, maar de scheidsrechter ging hierin niet mee en wees nogmaals naar de middenstip (1-2!). Vrijwel direct hierna was de wedstrijd afgelopen. Een prima competitiestart voor Columbia 2. Zes punten uit drie wedstrijden.

Volgende week een mooi affiche op het programma. Columbia 2 speelt dan een uitwedstrijd tegen plaatsgenoot Robur et Velocitas 2. Aftrap 11:00 uur.