Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Voorwaarts periodekampioen, Columbia gedegradeerd

De laatste uitwedstrijd voor Columbia was niet al te ver weg in Twello bij Voorwaarts. Beide verenigingen zijn goede bekenden van elkaar en zitten door de jaren heen regelmatig bij elkaar in de klasse. Alleen is de verhouding dit jaar nogal uiteen liggend. Waar Voorwaarts deze zondag de periodetitel kon binnenhalen, kon Columbia bij een nederlaag officieel degraderen.

Hoe dan ook, het was in ieder geval een prachtige zonovergoten middag op Sportpark De Laene. De eerste helft was Voorwaarts meer aan de bal, maar kon Columbia redelijk mee met het tempo. De thuisclub kwam net voor het kwartier op een 1-0 voorsprong, maar de geelzwarten antwoordden met een aantal gevaarlijke tegenstoten, die aanvankelijk nog het doel misten. Maar na 30 minuten kwam dan toch de gelijkmaker. Een verradelijk laag en hard schot van Jamarro Diks betekende een 1-1 stand. Maar Voorwaarts sloeg snel weer terug. In de 36e minuut kwam men door op links en werd het 2-1. Nu was het weer de beurt aan Columbia, in de 41e minuut zorgde Mike Cyubahiro voor
2-2 na een uitstekende aanval, maar het neutrale arbitrale trio had buitenspel geconstateerd. Zo bleef het bij 2-1 en werd met deze stand de rust bereikt.

Al snel na de hervatting scoorde Voorwaarts weer, maar nu werden zij met een afgekeurd doelpunt geconfronteerd. In de 56e minuut viel de 3-1 alsnog.
De scheidsrechter weigerde te fluiten voor een overtreding op Stefan Derksen, de aanval ging door en er werd gescoord. Dit bleek het breekpunt in de wedstrijd te zijn. Voorwaarts kwam lekker in zijn spel en Columbia werd teruggedrongen. Vanaf de 68e minuut werd binnen 10 minuten de score verhoogd naar 7-1. In de 82e minuut werd het zelfs nog erger voor de bezoekers: 8-1. Hier bleef het bij en deze nederlaag had tot gevolg dat Columbia nu officieel gedegradeerd is en het volgend jaar weer in de 2e klasse moet gaan proberen. Voorwaarts kan nog een extra stukje bij het seizoen aanplakken, zij gaan de nacompetitie in.

Volgende week maandag, 2e Pinksterdag, is de laatste competitiewedstrijd. Columbia ontvangt dan thuis Berghem Sport, dat op de 12e plaats staat. Zij kunnen bij een overwinning en een nederlaag van SDO (tegen kampioen MASV) de 12e plaats (rechtstreekse degradatie) nog omruilen voor de 11e (nacompetitie tegen degradatie). De wedstrijd begint om 14:00 uur.