Wedstrijdverslag van columbia 08-1 tegen AZC van 04-02-2023

Vandaag stond aan de winkewijert de wedstrijd columbia 08-1 tegen AZC 08-1 op het programma. Een tegenstander waar we in een eerder stadium nog de 1e nederlaag van het seizoen van kregen. De tijgers wisten dus dat dit een zware pot zou worden en ook direct een wedstrijd was waar te zien was wat voor een groei er in het elftal zat. De supporters waren weer in grote getalen aanwezig. Ondanks dat het vroeg was bleken de tijgers wel scherp aan de wedstrijd te beginnen. Met het beruchte duo Blok en Beton achterin was het AZC die het probeerde om de strijders vast te zetten. Echter blok en beton hadden alles goed onder controle achterin en verijdelde elke poging van AZC. Voorin waren de messen scherp geslepen want bij de eerste beste aanval van de strijders was het raak. 1-0. Er werd geprobeerd om de vrije man te zoeken maar die was lastig. De strijders leken een plan vooraf te hebben gemaakt. De tegenstander de bal en bij een balverovering messcherp aanvallen. Nou de kicks waren scherp want nog voor het 1e kwart voorbij was hing de 2-0 in de touwen. In de 2e 10 minuten was het spelbeeld hetzelfde. AZC probeerde wel aan te vallen maar door het tactische plan van de technische staf werden ook maar de pogingen van AZC vakkundig onschadelijk gemaakt. En bij elke uitbraak waren de tijgers levensgevaarlijk. Het was een levendige wedstrijd waar goed voetbal niet altijd mogelijk was. Maar er werd voor elkaar geknokt voor elke meter. Na een mooie uittrap van de keeper waren de aanvallers messcherp. 3-0. Ja u leest het goed. De strijders gaven een lesje effectiviteit. Waar normaal gesproken er veel kansen nodig waren voor een doelpunten was vandaag bijna elke kans raak. Nog voor het rustsignaal werd er mooi opgebouwd en via de zijkant voorgegeven. En weer waren de strijders voorin messcherp. 4-0 was de ruststand. In de rust werden er een paar wijzigingen doorgevoerd door de technische staf.op dat moment ging het balletje beter lopen. AZC werd wel een aantal keren gevaarlijk maar in de goal hadden we vandaag Andries Noppert en hield de ballen vakkundig uit de goal met prachtige reddingen. In het 3e kwart bleef het 4-0. In het laatste kwart bleven de strijders werken voor elkaar maar merkte je dat de krachten weg begonnen te vloeien. Uit de kluts viel dan ook de 4-1. Hoe deze er in ging in de scrimmage is een raadsel maar hij ging er tergend langzaam in. Er leek een soort angst in het team te kruipen of was het de vermoeidheid maar heel snel volgde al de 4-2. AZC dacht bloed te ruiken maar dit werd door de strijders vakkundig gestopt door de 5-2. AZC was het totaal kwijt. Onderling werd er gemoppert op elkaar en AZC ging alleen voor eigen succes. De strijders lieten zien dat als je als team speelt en probeert samen te spelen en elkaar de bal gunt je veel sterker bent. Het slotakkoord was dan ook voor de strijders. 6-2. Daar was het eindsignaal van de scheidsrechter die soms moeite had met wat er allemaal op het veld gebeurde. Zat er toevallig modder op zijn bril?

Jongens vandaag hebben jullie de tegenstander een lesje effectiviteit saamhorigheid en positivisme geleerd. Als je niet met mooi en goed voetbal kan winnen moet het maar met inzet en werklust winnen. Jullie groeien met de week en er de trainingen beginnen zijn vruchten af te werpen.
Volgende week wederom naar albatros. De statistieken zijn niet in ons voordeel maar statistieken zijn er om verbroken te worden. Laat dat volgende week dan maar zo zijn.