Wedstrijdverslag van de helden van 08-1 van 12-11-2022

Beste supporters en volgers van Columbia J08-1,

Afgelopen zaterdag 12 november waren de spelers en vaste aanhangers van de J08-1 te gast bij de J08-1 van EZC ’84 in Epe.
Het was fris maar de opkomende zon maakte veel goed. Na de geweldige training van de trainer van het eerste Boy afgelopen woensdag, waren we erg benieuwd naar de vorm van de geel/zwarte tijgers!
Na de aftrap voor de eerste 10 minuten leek het vooral alsof ze elkaar even moesten aftasten. EZC had kennelijk het voordeel van een thuiswedstrijd en begon iets beter in zijn spel te komen. Helaas keken we na de eerste 10 minuten al naar een 2-0 achterstand. De geel/zwart gestreepten waren heel dicht bij de 2-1 maar EZC heeft een hele goede keeper op doel staan. In de 2e kwart van de wedstrijd was het wederom EZC die vroeg een goal maakte, 3-0. Maar de Columbia diesel kwam langzaam op gang. De zwart/geel gestreepten, voor de variatie, begonnen zich de training te herinneren, althans zo leek het. Er werd meer overgespeeld en ja hoor, daar was Matheus met de 3-1. Een fraai doelpunt dat tergend langzaam de doellijn passeerde. Met nog een paar minuten op de klok viel na een mooi genomen hoekschop van Gijs en paas van Thijs op Loek de 3-2 in de verre hoek. Wat een mooi samenspel. Het duo Noë en Laurens bleek ook vandaag achterin weer eens ijzersterk. Hoewel, ook zij waren regelmatig voorin te zien en zorgden zelfs bijna voor een doelpunt. Op slag van rust was er ook nog bijna de 3-3 door Gijs maar ging rakelings langs het doel. De spelers wisselde na de rust van helft waarna de derde 10 minuten op het punt van beginnen stond. Een kleine tactische wissel. Thijs ging op doel in plaats van Bryan met als verdedigend duo Bryan en Gijs. Helaas viel Noë uit met een “hamstring” blessure en verliet het veld naar de kleedkamer. Nu maar hopen dat hij weer op tijd fit is voor de thuiswedstrijd volgende week zaterdag. En een trio voorin dat gevormd werd door Matheus, Laurens en Loek. Waren het nu aanvallende middenvelders of verdedigende aanvallers ? Hoe dan ook, het zorgde voor spektakel. Want de derde helft was nog maar amper begonnen of Loek zag, na een fantastische dribbel, zijn inzet bekroond worden met een zacht maar doeltreffend schot, 3-3. Helaas kwamen de tijgers snel weer achter te staan met 4-3. EZC had vandaag 2 ijzersterke spelers waarvan de spits er één was. Dit weerhield het steeds beter wordende spel van de geel/zwarte tijgers gelukkig niet. De laatste 5 minuten van de derde helft was het duidelijk wie er sterker was. De rollen waren duidelijk omgedraaid maar de bal wilde er gewoon niet in dankzij de goede keeper van EZC. Dan moest het maar in de laatste 10 minuten gebeuren. Matheus kreeg een mooie voorzet van Laurens en schoot na een fraaie solo de bal in de korte hoek. 4-4!
Het hek was nu van de dam. Althans, dat leek even zo want binnen 2 minuten was het alweer 5-4. Wat een wedstrijd!!!
Loek, die al dicht bij de 4-5 was, verzilverde vanuit een mooie voorzet van Bryan dan toch eindelijk die verdiende gelijkmaker, 5-5. Thijs hield in de tussentijd knap nog een paar ballen uit het doel. Maar door goed verdedigend werk en aanvallend spel van de zwart/gele tijgers werd het ook snel 5-6 en 5-7 door, jawel, Matheus.
En daar klonk het fluitsignaal. Wat een veerkracht hebben de J08-1 tijgers van Columbia vandaag getoond. Fantastisch om als surrogaat reporter er vandaag bij aanwezig te mogen zijn.

Volgende week staat SV Twello thuis op het programma in een uitverkocht kwart veld met een nieuwe aanwinst en basisspeler Kaan!