Selectienieuws

Columbia wordt vierde in de Apeldoorn Cup

Columbia is er niet in geslaagd de wedstrijd om de 3e en 4e plaats in winst om te zetten. Er werd nipt met 2-1 verloren van WSV. Dit was de eerste van drie ontmoetingen tegen WSV binnen een maand. Zowel voor de Apeldoorn Cup, de beker als de competitie ontmoeten beide verenigingen elkaar binnen enkele weken op Sportpark De Voorwaarts. Eind februari 2023 volgt dan nog een 4e ontmoeting dit seizoen op De Winkewijert.

WSV en Columbia speelden een gelijkopgaande wedstrijd. In het eerste deel van de 1e helft was WSV iets meer aan de bal, in het 2e deel gold dit voor Columbia. Columbia kreeg de laatste 10 minuten voor rust een paar goede kansen, o.a. twee keer voor Eddy. De ene keer schoot hij tegen de keeper, de andere ging net over de lat. Mede hierdoor bleef de stand 0-0.

De eerste vijf minuten na rust bleken achteraf bepalend voor de eindstand.
In de 47e minuut kreeg WSV een penalty. Deze werd in eerste instantie keurig gestopt door Jorrit, maar in de rebound ging de bal er alsnog in. In de 50e minuut brak WSV door de geelzwarte defensie en scoorde de 2-0.
Columbia deed hierna verwoede pogingen terug te komen in de wedstrijd, maar het ontbrak, zoals de hele week al, aan de afronding. Wel viel in de 84e minuut de mooiste goal van de wedstrijd en misschien wel van het toernooi.
Jamarro kwam op eigen helft, iets voor de middenlijn, in het bezit van de bal.
Hij zag de doelman te ver voor het doel staan en schoot de bal met een lob vanaf eigen helft over alles en iedereen heen, in het doel. Een prachtige goal!
Helaas was er onvoldoende tijd voor de gelijkmaker en moest er een 2-1 nederlaag genoteerd worden. De finale van de Apeldoorn Cup werd een 4-1 zege voor AGOVV tegen Beekbergen.

Vanaf volgend weekend gaan we starten met de bekerwedstrijden. Columbia speelt de eerste wedstrijd in de poule op Sportpark Berg en Bos tegen AGOVV. Zaterdagmiddag 3 september a.s. om 15:00 uur is de aftrap.