Jeugdnieuws

Nieuws van de Jeugdafdeling

Evaluatie huidige seizoen, taken verschillende commissies en plannen nieuwe seizoen

Vrijdagavond 27 mei jl. heeft er een bijeenkomst plaats gevonden voor alle begeleiding van de jeugd van AVV Columbia.
Deze bijeenkomst vond plaats in het sponsorhome en had een formeel en informeel karakter.

Voorstellen en taken verschillende commissies
IZJ

Christian Mulder nam het woord voor de taken van de IZJ ( Interne Zaken Jeugd) en gaf uitleg over het huidige roerige seizoen, waar de IZJ mee te maken heeft gehad.
Wisselingen van de wacht hebben het er niet makkelijk op gemaakt. Daarnaast gaf Christian aan over de plannen/doelstellingen voor het nieuwe seizoen van de IZJ. Dit is o.a.
– Duidelijke communicatie voor (nieuwe) leden (nieuwe) trainers in de vorm van een hand-out.
– Het mobiliseren van meer mensen binnen de IZJ, zodat de verschillende taken die er zijn goed uitgevoerd kunnen worden.

ECJ

Manuela Lamberts nam het woord voor de taken van de ECJ ( Evenementen Commissie Jeugd) en gaf uitleg over de verschillende zaken die er voor de jeugd wordt georganiseerd.
Denk hierbij o.a. aan:

  • Sinterklaasfeest
  • Paas eieren zoeken
  • De seizoen afsluiter
  • Etc.

Daarnaast regelt de ECJ ook de zaterdag diensten, waarbij gastvrouwen en gastheren de teams ontvangen.
Er zijn plannen binnen de ECJ om ook iets te gaan organiseren voordat de competities in september van start gaan. De ECJ komt hierop terug.

VTCJ

Patrick van Amersvoort nam het woord voor de taken van de VTCJ ( Voetbal Technische Commissie Jeugd). Nadat alle leden van de VTCJ waren voorgesteld gaf Patrick uitleg over de nieuwe structuur binnen de VTCJ.
Voor het nieuwe seizoen is het zo dat er een Hoofd VTCJ is, een Hoofd Pupillen en een Hoofd Junioren en daaronder zijn er coördinatoren geplaatst. In het midden van deze vernieuwde opzet staat opleidingen wat als rode draad loopt. De Visie van de VTCJ is:
– Elke speler/Speelster en trainer/trainster ontwikkelt zich om de jeugdafdeling van Columbia naar een hoger pan te krijgen.
Om dit voor elke categorie, selectie, niet selectie te realiseren is er een Jeugd Opleiding Plan opgesteld door de VTCJ. Danny Kuhnen nam een ieder hierin mee wat dat inhoudt en hoe wij hier handvatten aan gaan reiken aan alle begeleiding van de jeugd. Dit plan is gericht op onze jongste jeugd tot en met de oudste jeugd, met criteria per categorie, een database met oefeningen. Belangrijkste middel voor het slagen is het samen met elkaar!

Discussie

Na het voorstellen van de 3 commissies was er ruimte voor het stellen van vragen, wat ook veelvuldig werd gedaan.
Mooie discussies werden gevoerd, positieve kritische feedback hebben we ontvangen en in de afronding was de algemene tendens bij de aanwezigen een goede, leerzame avond wat vertrouwen geeft voor de toekomst!

Hartelijke, sportieve groet,

Patrick van Amersvoort

Deel deze pagina via: