Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Eerste competitienederlaag in de 90e minuut - [Archief]

Dit artikel is gearchiveerd. De inhoud is niet langer relevant.

De 3e competitiewedstrijd bracht Columbia naar het Sportpark Gerner in Dalfsen om daar de strijd aan te binden met de plaatselijke 1e klasser.
De gastheren hadden in de eerste 2 wedstrijden 3 punten vergaard, Columbia deed het iets beter met 4 punten.

Op het natuurlijke gras begonnen de teams aan hun wedstrijd. Columbia keek al na ruim 10 minuten geheel onverwachts tegen een achterstand aan. Uit het niets brak opeens een aanvaller centraal door de Apeldoornse defensie, dit gebeurde op het randje van buitenspel, de kans werd daarna goed afgerond:
1-0. Columbia kwam langzaam weer een beetje bij van deze schok, maar helaas werd een gevaarlijke aanval van de geelzwarten afgefloten wegens buitenspel. De rest van de 1e helft golfde het spel op en neer, beide ploegen hielden elkaar in evenwicht, maar het spel kon niet echt bekoren. Vooral aanvallend kwam er weinig uit bij Columbia. Zo werd de pauze bereikt met een 1-0 achterstand.

Direct na de rust kwamen er 2 nieuwe aanvallers bij de geelzwarten: Dylan de Bruin en Jamarro Diks kwamen in het veld. Dit leidde meteen tot meer gevaar in de aanval en o.a. voorzetten van Levi Opdam en Jamarro Diks konden maar net onschadelijk worden gemaakt door de verdediging van de thuisclub.
Ook Dalfsen bleef de aanval zoeken, maar de Columbia-achterhoede stond goed. Onder leiding van Leon de Bok, die goed speelde als aanvallende middenvelder, werd de Columbia-aanval gevoed. Diverse kansen deden zich voor, met name als Jop van der Linden en Mark Berendsen mee naar voren kwamen bij standaardsituaties. In de 79e minuut gebeurde het dan, de verdiende gelijkmaker. Eerst kopte Leon de Bok op de paal, Columbia had ook bepaald geen geluk in sommige situaties. Maar even daarna nam Maikel Lange een corner en kon Stefan Derksen de bal doeltreffend inkoppen: 1-1.

In de laatste 10 minuten deden zich aan beide kanten hachelijke situaties voor, zowel Dalfsen als Columbia ging voor de winst. In de 88e minuut ging een vrije kans voor Dalfsen nog ruim over het doel, maar in de laatste minuut sloeg voor de geelzwarten het noodlot toe. Vanaf de linksbuitenpositie werd er op doel geschoten en de bal vloog boven in de hoek: 2-1. Dit was vlak daarna tevens de eindstand. Hiermee kreeg Columbia te weinig, op basis van de 2e helft was een gelijkspel verdiend geweest, dit had de verhouding beter weer gegeven.

De volgende wedstrijd is op zondag 17 oktober a.s. We zijn dan thuis op De Winkewijert gastheer van BVC ’12 uit Beek-Ubbergen. De aanvang is zoals gewoonlijk om 14:00 uur.

Opstelling Columbia tegen Dalfsen:

Yoel Finke, Levi Opdam, Mark Berendsen, Jop van der Linden, Mischa Hendriksen, Stefan Derksen, Boy Nuesink, Leon de Bok, Maikel Lange, Mike Cyubahiro (46. Dylan de Bruin) en Edilson Coelho (46. Jamarro Diks).

KNVB-BEKER:

De volgende tegenstander voor Columbia is bekend. We spelen op zondag 14 november a.s. een uitwedstrijd bij derdeklassser HAVO in Haalderen.