Wedstrijdverslag

Columbia 2 verslaat Grol 2 - [Archief]

Dit artikel is gearchiveerd. De inhoud is niet langer relevant.

Na een week geen wedstrijd te hebben gespeeld, stond voor Columbia 2 op zondag 10 oktober 2021 de tweede competitiewedstrijd op het programma. Opnieuw een thuiswedstrijd, ditmaal tegen Grol 2 uit Groenlo. Grol was nog ongeslagen met zes punten uit twee wedstrijden en had ook nog geen tegengoals geïncasseerd.

Columbia kwam goed uit de startblokken. In tegenstelling tot de eerste wedstrijd, waren er leuke aanvallen te zien. Met keeper Mike en aanvallende middenvelder Said was er meer rust en zekerheid in het spel. De eerste grote kans was voor Columbia, helaas schoot Philip de bal voorlangs. Columbia kwam snel hierna op voorsprong. Linksback Sjoerd was mee op komen stormen en hij schoot de bal beheerst in het netje. Mooi was te zien hoe blij Sjoerd was met zijn eerste goal in het geel/zwarte tenue. Columbia had het hierna wat moeilijker. Het kwam meer onder druk te staan en moest volop in de strijd gaan om geen tegengoal te krijgen. Gelukkig werd de rust gehaald met een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft bleef Columbia onder druk staan. Het probeerde de snelheid uit het spel te halen en met slimmigheidjes het Grol zo moeilijk mogelijk te maken. Dit lukte Columbia aardig, toch kreeg Grol een aantal grote kansen. Mike had in de eerste helft al een aantal goede ballen gepakt, maar in de tweede helft ontfermde hij zich wel tot de man van de wedstrijd. Een aantal prachtige reddingen hield de stand op 1-0. In het laatste kwartier ging Grol volop in de aanval. Dit zorgde ervoor dat er ruimte kwam voor Columbia. Een tweetal kansen op de 2-0 ging er helaas niet in. Hierdoor bleef het tot de laatste minuut spannend. Met passie en strijd werd de 1-0 over de streep getrokken. Eindstand 1-0!

Een wedstrijd waar de Columbianen trots op kunnen zijn. Volgende week speelt Columbia 2 een uitwedstrijd tegen Schalkhaar 2. De aftrap op Sportpark De Horsterhoek is om 10.30 uur.