Wedstrijdverslag

Columbia 2 wint in slotminuut - [Archief]

Dit artikel is gearchiveerd. De inhoud is niet langer relevant.

Op zondag 19 september 2021 speelde Columbia 2 de derde en tevens laatste bekerwedstrijd van de poule. Om 11:30 uur werd er afgetrapt op Sportpark Viktor Stadion tegen Victoria Boys 2.

Columbia begon in tegenstelling tot vorige week goed aan de wedstrijd. De Columbianen voetbalde fris en waren veel in beweging. Hierdoor kwam Columbia ook op voorsprong. Jesse wist met een lange bal Philip te bereiken en hij omspeelde de keeper en kon zo 0-1 maken. Columbia bleef hierna de betere ploeg, maar het werd wel veel slordiger. Vlak voor rust werd het 1-1 door slecht uitverdedigen. Ruststand 1-1.

De tweede helft ging met een lage intensiteit verder. Victoria Boys werd wat dreigender en zeker toen Columbia met 10 man kwam te staan na een flinke tackle van Yoran, kwam Victoria Boys er beter uit. Toch zorgde dit ook voor meer ruimte voorin voor Columbia. Bahman wist zelfs voor de 1-2 voorsprong te zorgen met een mooi schot.

In het laatste gedeelte van de wedstrijd kwam Columbia er niet meer uit. Victoria Boys had Columbia volledig onder druk en aasde zo op de gelijkmaker. Deze kwam er ook via de binnenkant van de paal (2-2). De wedstrijd leek hierdoor in een gelijkspel te eindigen, maar gelukkig moest het mooiste moment van de wedstrijd nog komen. Opnieuw gaf Jesse de bal op Philip en die schoot de bal met een verwoestend schot in het doel. 2-3! De wedstrijd was hierna gelukkig snel afgelopen.

Columbia 2 eindigt hierdoor op de tweede plaats van de bekerpoule, dit betekent dat Columbia is uitgeschakeld. Volgende week gaat het echte werk beginnen in de competitie. Columbia 2 begint met een thuiswedstrijd tegen SDC ’12 2 uit Denekamp, aftrap op Sportpark De Winkewijert is om 10:30 uur. Tot dan!

Opstelling: Bjorn van der Hoop, Jeroen Rieborn (Sjoerd ten Asbroek), Joost Dallinga, Jesse Veldhoen, Rowan Weijland (Kevin Veldhoen), Rik van Veldhuizen, Danny Kuhnen, Bahman Tahiri, Tom Jansen (Jovanny van Zanten), Philip Cossee, Yoran Nijang.